Preventiemedewerker (en adviseur arbo)

28 uur per week 

 

Wat ga je bij ons doen? 

Als preventiemedewerker en adviseur arbo ben jij DE coördinator interne veiligheid en start je in deze functie met het opzetten van de interne organisatie voor de interne veiligheid (kwartiermakersrol). Daarna ondersteun je de Gemeente Baarn als werkgever in de reguliere rol bij de zorg voor de dagelijkse veiligheid en gezondheid. Je speelt een essentiële rol bij het ontwikkelen, implementeren en coördineren van het arbobeleid. Hierbij integreer je arbo-doelstellingen naadloos in het bredere organisatiebeleid. Je bent de spin in het web en werkt samen met verschillende teams en afdelingen om een cultuur van veiligheid en welzijn te bevorderen. Dit omvat onder andere het opstellen en updaten van beleid, protocollen en procedures in overleg met alle relevante stakeholders, zoals het management, de ondernemingsraad en collega’s. Je coördineert het uitvoeringsprogramma voor arbo en preventie, waarbij je jaarlijkse doelstellingen vaststelt en actieplannen opstelt om deze te bereiken. Hierbij werk je nauw samen met onze afdelingen facilitair en P&O.  

 

Daarnaast speel je een belangrijke rol in het creëren van draagvlak binnen de organisatie door effectieve interne communicatie en het organiseren van trainingen en voorlichtingssessies. Je adviseert proactief over arbobeleid en werkt nauw samen met verschillende stakeholders om de effectiviteit van het arbobeleid te waarborgen. Daarnaast voer je zelf de wettelijk voorgeschreven risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uit en draag je bij aan het opstellen en uitvoeren van arbo-maatregelen. 

 

Wat vragen we van je? 

  • Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau, bijvoorbeeld Arbo & Veiligheid of een vergelijkbare studie;
  • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur bij een gemeentelijke organisatie;  
  • Je hebt ervaring met het opstellen van RI&E’s en plannen van aanpak; 
  • Je hebt uitgebreide kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden; 
  • Je bezit sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om op verschillende niveaus binnen de organisatie te opereren; 
  • Je bent proactief, resultaatgericht en in staat om zelfstandig te werken; 
  • Flexibiliteit, doortastendheid en een hands-on mentaliteit zijn essentieel voor deze functie. 

 

Wie ben jij? 

Jij bent een gedreven professional met een passie voor arbeidsveiligheid en gezondheid. Je bent analytisch sterk en bent altijd op zoek naar mogelijkheden om processen te verbeteren. Met jouw resultaatgerichte instelling streef je ernaar om concrete doelen te behalen en een positieve impact te hebben op de werkomgeving. Je bent proactief en neemt initiatief om problemen aan te pakken voordat ze ontstaan. Nauwkeurigheid is voor jou vanzelfsprekend, je zorgt ervoor dat alle taken tijdig en volledig worden uitgevoerd en hebt oog voor de kleinste details. Als teamspeler werk je graag samen met collega's en andere stakeholders om gezamenlijke doelen te bereiken.  

 

Wat bieden we je? 

Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij een passend salaris tussen € 3.558,- en € 5.247,- (schaal 10) bruto per maand (bij een 36-urige werkweek) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Gemeenten. Zo krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is een vrij besteedbaar budget van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je beslist zelf wanneer je dit budget (gedeeltelijk) wilt laten uitbetalen. Ook kun je verlof kopen en verkopen. Je start met een contract van 1 jaar. Functioneer je goed? Dan krijg je daarna een vast contract. Bij de gemeente Baarn werken we hybride: je hebt de vrijheid om thuiswerken en op kantoor werken af te wisselen en krijgt een thuiswerkvergoeding van € 3 netto per dag. Bij de gemeente Baarn vinden we het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten ontwikkelen. Daarom bieden wij jou uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden aan. 

 

Wat je verder kunt verwachten van werken bij de gemeente Baarn 

Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Baarn. Hier kun je je hart ophalen. Wij hebben ruim 175 medewerkers in dienst. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie. 

 

Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners, maar ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen. De organisatie is flink in beweging; loopbaan, mobiliteit, ontwikkeling en opleidingen zijn bij ons net zo belangrijk als de koffie, een goed gesprek met je leidinggevende en een goede werkomgeving. Wie bij ons werkt kan rekenen op steun van collega’s, een leidinggevende die faciliteert, korte lijnen met het bestuur en management en een uitdagende werkomgeving. Wij zijn op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: samenwerken, duidelijk en verbindend. 

 

Enthousiast over de rol van preventiemedewerker en adviseur arbo? 

Stuur je CV met een korte motivatiebrief. Zien wij een match in jou? Dan plannen we graag zo snel mogelijk een sollicitatiegesprek met je in. De ondernemingsraad heeft instemmingsrecht op de benoeming van de preventiemedewerker en is als zodanig vertegenwoordigd in de selectiecommissie. Om deze reden bestaat onze selectieprocedure voor deze functie uit 3 sollicitatiegesprekken. Na 3 positieve gesprekken, bespreken we graag de arbeidsvoorwaarden met jou. Wij doen dit kort op elkaar, zodat je snel weet waar je aan toe bent. Bij de gemeente Baarn houden we het graag simpel en duidelijk!  

 

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met René de Jong, teammanager Informatie, via 06-34615985 of per e-mail: r.dejong@baarn.nl

 

Het opvragen van referenties is onderdeel van de selectieprocedure. 

Gemeente Baarn is een inclusieve werkgever. Wij streven naar een diverse organisatie en creëren een cultuur waar medewerkers zichzelf kunnen zijn.  

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. We komen liever direct in contact met onze toekomstige collega. 

Solliciteer
Deel in jouw netwerk Deel op Facebook Deel op X Deel op LinkedIn Afdrukken Tip een vriend(in)
Deadline: